Διαμερίσματα στoν Κότρωνα Μάνης

Mάνη

Στην περιοχή της Μάνης , το φυσικό περιβάλλον,η ιστορία και η παράδοση συναντιούνται και κάτω από τις ενέργειες του ανθρώπου, συνθέτουν ένα ζωντανό και ανοιχτό μουσείο εξαιρετικής σημασίας. Ο τόπος αυτός μπορεί να ικανοποιήσει τους επισκέπτες του ποικιλότροπα και πολύπλευρα, με την αυθεντικότητα και την απαράμιλλη φυσική του ομορφιά. Παράλληλα με τις διακοπές σας και ξεκλέβοντας λίγη ώρα από την χαλάρωση, μπορείτε να επισκεφθείτε αρχαία και μεσαιωνικά μνημεία αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, που συνδέουν το παρελθόν με το παρόν. Το μανιάτικο τοπίο, ατόφιο και παρθένο, με πολλά από τα μέρη του ανέγγιχτα από τον χρόνο και την ανθρώπινη επέμβαση, προσφέρει αναδρομές στο παρελθόν που θα εμπλουτίσουν την διαμονή σας. Ο επισκέπτης θα πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσει τα τοπικά προϊόντα της Μάνης, πολλά εκ των οποίων κυκλοφορούν και προτιμούνται ήδη εκτός των συνόρων με μεγάλη επιτυχία, όπως: το παραδοσιακό ελαιόλαδο και οι ελιές, το μέλι, το παραδοσιακό καπνιστό χοιρινό (σύγκλινο) και το λευκό ντόπιο τυρί (σφέλα).

Σημεία Ενδιαφέροντος

Αρεόπολη

Η Αρεόπολη φημολογείται πως ήταν αφιερωμένη στον Άρη, το Θεό του πολέμου, και σε αυτόν οφείλει το όνομα της. Εδώ, την 17η Μαρτίου του 1821 κηρύχτηκε η Επανάσταση, από τους ντόπιους οπλαρχηγούς και την οικογένεια των Μαυρομιχαλαίων. Στην μεγαλύτερη της έκταση είναι πλακόστρωτη, θυμίζοντας Χώρα κυκλαδίτικου νησιού. Μια βόλτα στο ιστορικό της κέντρο και τα στενά σοκάκια της που σε καλούν να χαθούν μέσα τους, σπαρμένα με αναμνήσεις και αρώματα, ένας καφές στην κεντρική πλατεία- οι επιλογές είναι πολλές και θα ανταμείψουν τον επισκέπτη. Πρόκειται για μια από τις πλέον δραστήριες περιοχές του νομού, ταχύτατα αναπτυσσόμενη, με πολλές αξιοσέβαστες και αξιοζήλευτες επιχειρήσεις, ζωντανή μέρα και νύχτα.

Γερολιμένας

Ο Γερολιμένας είναι ένα από τα ωραιότερα παραλιακά και παραδοσιακά χωριά της Λακωνίας. Βρίσκεται στο νότιο άκρο της Μάνης, στον μυχό του ομώνυμου όρμου, του τρίτου επιμέρους, βορειοδυτικά του ακρωτηρίου του Ταινάρου.

Μαρμάρι – Πόρτο Κάγιο

Δύο μοναδικές αγκαλιές της φύσης κοντά στο άκρο της λακωνικής χερσονήσου, το Μαρμάρι και το Πόρτο Κάγιο, μαγνητίζουν το βλέμμα του ταξιδιώτη, καθώς τις αντικρίζει από ψηλά.Το θαυμάσιο φυσικό ανάγλυφο της λακωνικής γης, η ασυναγώνιστη θέα, η απέραντη, πεντακάθαρη θάλασσα και ο μεθυστικός αέρας της Μάνης συναρπάζουν όσους ανακαλύπτουν τον ξεχωριστό αυτόν τόπο. Το Πόρτο Κάγιο και το Μαρμάρι, το αχτύπητο δίδυμο της Λακωνίας, προσκαλούν τους ταξιδιώτες σε ένα ταξίδι-πρόκληση για μια ξεχωριστή ταξιδιωτική εμπειρία!

Βάθεια

Στην καρδίά της Λακωνικής Μάνης , η Βάθεια αντιστέκεται σθεναρά στο πέρασμα του χρόνου . Ίσως ο πιο εντυπωσιακός και γραφικός οικισμός της Μάνης και σίγουρα ο πιο φωτογραφημένος , μπορεί να χαρακτηριστεί ως ο Παρθενώνας της Μανιάτικης αρχιτεκτονικής . Ολόκληρος ο οικισμός αποτελεί μνημείο της αρχιτεκτονικής παράδοσης της περιοχής κατά τον 18ο και 19ο αιώνα όπου χτίστηκαν οι περισσότεροι πύργοι της Βάθειας , μοναδικά δείγματα λαϊκής οχυρωματικής αρχιτεκτονικής σε ολόκληρο τον Ελλαδικό χώρο.

Σπήλαια Δυρού

Χαρακτηρίζεται ως το ωραιότερο λιμναίο σπήλαιο του κόσμου. Αποτελείται από τρία σπήλαια: την Αλεπότρυπα, το Καταφύγγι και τη Βλυχάδα που είναι επισκέψιμο. Η επίσκεψη του γίνεται με μικρές βάρκες και με τον βαρκάρη να σας ξεναγεί στην ιστορία του σπηλαίου. Το μήκος της τουριστικής διαδρομής είναι 1.200 μέτρα λιμναία και 300 μέτρα χερσαία, ενώ η διάρκεια επίσκεψης είναι 20′ -25′ λεπτά με την βάρκα και ακόμη 5′-10′ με τα πόδια.

Ταίναρο

Στο τέλος της Μάνης και της ηπειρωτικής Ευρώπης ξεκινούσε για τους αρχαίους το πέρασμα στον κάτω κόσμο. Κατάσπαρτο από αρχαιότητες το ακρωταίναρο προσεγγίζεις από το μονοπάτι που ξεκινά από το εκκλησάκι των Αγίων Ασωμάτων που χτίστηκε με τις πέτρες του ιερού του Ταινάριου Ποσειδώνα. Περπατώντας ανατολικά βρίσκεις λαξευμένο στο βράχο το Ψυχοπομπείο απ’ όπου παραλάμβανε ο περαματάρης τις ψυχές και τις συνόδευε στην πύλη του Άδη, μια θαλασσινή σπηλιά απ’ όπου πέρασε ο Ηρακλής προκειμένου να αντιμετωπίσει τον Κέρβερο. Περπατώντας δυτικά συναντάς ίχνη από τον αρχαίο και ρωμαϊκό οικισμό όπως το περίφημο ψηφιδωτό του 1ου μ.Χ αιώνα. Μετά από 45 λεπτά διαδρομή οδηγείσαι στο φάρο του Ακροταίναρου, κτίριο του 1822, που σηματοδοτεί το τέλος της Μάνης και του ακρωτηρίου.

Λιμένη – Οίτυλο

Το γραφικό Λιμένι είναι ο πρώτος οικισμός που συναντούμε στον κόλπο του Οίτυλου και πατρίδα της ιστορικής οικογένειας των Μαυρομιχαλαίων. Το Λιμένι εντυπωσιάζει με τη γραφικότητά του και τη διατήρηση των μανιάτικων χαρακτηριστικών στην αρχιτεκτονική. Στο κέντρο του κόλπου βρίσκεται το Νέο Οίτυλο που γεννήθηκε στον 20ό αιώνα και αναπτύσσεται τουριστικά, προσφέροντας κατάλυμα στους ταξιδιώτες, το οποίο αποτελεί επίνειο του ιστορικού Οίτυλου. Το Οίτυλο βρίσκεται λίγο ψηλότερα, σε υψόμετρο 250 μ. Από εκεί επιβάλλεται να απολαύσετε το καταπληκτικό ηλιοβασίλεμα. Το χωριό φαίνεται από την παραλία αν κοιτάξουμε προς τα πάνω και μάλιστα λίγο δεξιότερα θα διακρίνουμε και το κάστρο της Κελεφάς.